Кәмелетке толмағандарды қорғаудың қылмыстық құқықтық және криминологиялық мәселелер - Серикбаев, А.М.; Ниетуллаев, Н.Н. (Право и государство, 2015)
Мақалада Қазақстан Республикасы заңнамасындағы кәмелетке толмағандарды қорғау мәселесі кешенді қарастырылған: авторлар құқықтың әр түрлі саласындағы кәмелетке толмағандардың құқықтық мәртебесін анықтаудың әр алуандығына, қоғамның дамуының әр кезеңінде кәмелетке толмағандарды қылмыстық- құқықтық қорғаудың біркелкі еместігіне, жаңа қылмыстық заңның осы саладағы бірқатар мәселелерді шешімсіз қалдырғанына назар аударады. Бұл топтағы қылмыстылықтың жалпы қылмыстылық массивінде алатын орнының мардымсыздығын оның латенттілігінің жоғары деңгейде болуымен түсіндіреді.
Keywords: кәмелетке толмаған тұлға; қылмыстық заң; қылмыстық құқық бұзушылық; қылмыстық теріс қылық; қылмыстық заңды жетілдіру; криминологиялық жай-күй; алдын алу; Research Subject Categories::LAW/JURISPRUDENCE