Оралмандарды әлеуметтік бейімдеу және ықпалдастыру қызметін ұйымдастырудың құқықтық проблемалары - Шапақ, Ұ.Ш. (Право и государство, 2013)
Мақалада оралмандарға бейімдеу және ықпалдастыру қызметтерін көрсету, яғни, оралмандар мен олардың отбасы мүшелеріне қоғамға бейімдеу және ықпалдастыру мақсатында көрсетілетін (ақпараттық,заңдық, әлеуметтік, медициналық және білім беру) қызметтер кешенінің құқықтық негізі және оны құқықтық реттеу жолдары қарастырылған.
Keywords: оралман; миграция; әлеуметтік бейімдеу; ықпалдастыру; көші-қон процесін реттеу; этникалық қазақ; көшіп келу квота; көшіп келушілер құқығы; көші-қон заңнамасы; Research Subject Categories::LAW/JURISPRUDENCE