Ұлы тарихпен бетпе-бет. - Нәрікбаев, М.С. (Алматы, 2005 ж. — 468 бет., 2005)
Жинақ авторы белгілі қоғам қаііраткері, заң ғылымының докторы. профессор Мақсұт Сүлтанүлы Нәрікбаев 1991 жыл-дың 16 желтоксанынан бері озінің ЖАҢА, ҮЛЫ тарихын баста-ған мемлекетіміздің қүқық қорғау жүйелерін уақыт. заман тала-бына сай реформалауда бойындағы бар күш-жігері мен білімін аямай жұмсап келе жаткан тәжірибесі мол заңгер, ғалым. Еңбек жолын қарапайым тергеушіліктен бастап Қазақстан Республикасының Бас прокуроры, Жоғарғы сотының төрағасы дорежесіне дейін көтеріліп, кейінгі жылдары озінің үлкен арма-ны — ұстаз болуға бет бүрып, Қазақ гуманитарлық-заң университетінің ректорлығын абыроймен аткарып келе жаткан оның оз ізбасар інілері мен жас шәкірттеріне, сонымен катар барша қауымға айтары аз емес. Кітапқа Мақсүт Сүлтанүлының 1994—2004 жылдардағы жоне 2005 жылдың бастапқы екі айы ішіндегі айтып, жазып үл-герген сұхбат, сауалдама, оңгіме, мақалалары, ой-толғамдары іріктелініп ендірілген. Автордың әр сөзінен заң саласын жетік білстіндігі, сондай-ақ, оны жетілдіре түсудегі бағалы ойлары мен үсыныстары оқырмандарын қызықтырып. тартып отырады.