Сыбайласқан жемқорлықпен күрестегі халықаралық тәжірибелер - Спанов, А.Қ. (Право и государство, 2013)
Мақалада сыбайласқан жемқорлықтың түсінігі және пайда болу себептері сипатталады. Сондай-ақ, сыбайласқан жемқорлық және онымен күрес жүргізу тетіктерінің даму тарихи аспектілері қарастырылған. Қазіргі кездегі сыбайласқан жемқорлықпен күрестегі халықаралық тәжірибелер зерттеледі. Әртүрлі елдердегі сыбайласқан жемқорлықпен күрестің стратегиялары, жолдары анықталады
Keywords: сыбайласқан жемқорлықпен күрес; мемлекеттік қызмет; меритократия қағидасы; халықаралық тәжірибе; кешенді әкімшілік реформа; Research Subject Categories::LAW/JURISPRUDENCE