Қазақ даласындағы әділ соттың«Алтын ғасырының» ерекшеліктері - Шапак, У.Ш. (Право и государство, 2012)
Заңғар ғалым С. З. Зиманов «Қазақтың билер соты — бірегей сот жүйесі» деп аталатын еңбегінде «Қазақ даласында әділ соттың «Алтын ғасыры» болды ма?» деген сұрақты заң ғылымы алдына көтереді және тарихи деректерді, сол кездегі қоғамдағы ұлттық құндылықтарды ескере келе қазақ даласында тәртіптің, заңдылықтың, әділ соттың «Алтын ғасырының» болғанын дәйектейді
Keywords: сот билігі; көшпелі қазақ қоғамындағы сот билігі; Research Subject Categories::LAW/JURISPRUDENCE