Профессор Ү.С. Жекебаевтың қылмыскер тұлғасын криминологиялық зерттеуге қосқан үлесі - Биебаева, А.Ә.; Жақсыбекова, Ф.С. (Право и государство, 2017)
Профессор Узыке Сикунбайұлы Жекебаевтың түрлі бағыттағы ғылыми ізденістерінің ішінен авторлар ғалымның қылмыскер тұлғасын, әсіресе оның әлеуметтік-психологиялық және уәждемелік салаларын криминологиялық зерттеуге қосқан үлесіне мұқият тоқталады. Мақалада профессор У.С. Жекебаевтың әлеуметтік психологияның жетістіктерін криминологиялық мақсаттарда терең ғылыми түйсінуге негізделген қылмыскер тұлғасының қажеттіліктерін, мүдделерін және қоғамға жат ұстанымдарын ұғынудағы ХХ ғасырдың екінші жартысы үшін жаңа болып табылатын көзқарастары талданады.
Keywords: қылмыскер тұлғасы; қылмыскер тұлғасының құрылымы; қажеттіліктер; мүдделер; қылмыс уәждемесі; уәждер күресі; санасыз уәждер; референттік топтар; Research Subject Categories::LAW/JURISPRUDENCE