Анашым - алтыным менің, (Естеліктер жинағы) - Нәрікбаев, М.С. (Алматы, “Атамура”, 2006. - 160 бет., портрегә және cypeтi, 2006)
Белгілі қоғам, мемлекет, ғылым кайраткері, заң ғылымының докторы, профессор Мақсұт Сұлтанұлы Нәрікбаевтың, бұл кітабы өзінің туған анасы - Зейнепгүлсін-Зинаш Қойшыманқызы Болатбаева туралы естеліктерден тұрады. Кітаптағы Зинаш шешеймен тығыз байланыста өскен ондаған адамдардың 6ipiн- 6ipi қайталамай айтқан естеліктері “Тарих - адам, Адам - тарих” деген белгілі қағиданы еске түсіреді. Себебі, мұндағы естеліктерді оқи отырып, Зинаш шешей дүниеге келген 1919 жылдан бастап, ол кici қайтыс болған - 2005 жылдар аралығындағы ұлы Отынымыздың тарихын да оқығандай боласыз. Шиырып айтсақ, кітап адамзат баласының ең асыл түлғасы - АНА туралы жүрекжарды тұнық. сырларға тұнып тұр. Оқырмандар алар ғибраттар да жеткілікті. Кітап ешкімді де бейжай қалдыра алмайды. Тілі жатық, шұрайлы, жеңіл оқылады.