Адам құқықтарын асқақтатқан Ата Заң - Идрышева, С.К. (Егемен Казахстан №165 (30394), 2022)
Республиканың Негізгі Заңының 1-бабында «Қазақстан Республикасында демократиялық, зайырлы, құқықтық және әлеуметтік мемлекет ретінде адам және оның мірі, құқықтары мен бостандықтары ең қымбат құндылық болып табылады» деп крсетілген. Ал Конституцияға 2022 жылғы 8 маусымдағы конституциялық Заңмен енгізілген згерістер мен толықтырулар мемлекетімізде адам мен азаматтың мәртебесі туралы жоғарыда жарияланған негізгі нормаларды іс жүзінде іске асыруға жаңа негіздер береді.
Keywords: Қазақстан Республикасының Конституциясы